用户名: 密码:  用户登录   新用户注册  忘记密码  账号激活
您的位置:教学资源网 >> 试卷 >> 英语试卷
高中英语编辑
甘肃省兰州一中2018-2019学年高一下学期期末考试试题(英语 解析版)
下载扣点方式下载扣点方式
需消耗5金币 立即下载
3个贡献点 立即下载
3个黄金点 立即下载
VIP下载通道>>>
提示:本自然月内重复下载不再扣除点数
  • 资源类别试卷
    资源子类期中期末
  • 教材版本不限
    所属学科高中英语
  • 适用年级高一年级
    适用地区全国通用
  • 文件大小1078 K
    上传用户123wangyan
  • 更新时间2019/10/9 16:42:01
    下载统计今日0 总计2
  • 评论(0)发表评论  报错(0)我要报错  收藏
  • 0
    0
    资源简介
    A
    The value-packed, all-inclusive sight-seeing package that combines the best of Sydney’s harbor, city, bay and beach highlights.
    A SydneyPass gives you unlimited and flexible travel on the Explorer Buses: the ‘red’ Sydney Explorer shows you around our exciting city sights while the ‘blue’ Bondi Explorer visits Sydney Harbour bays and famous beaches. Take to the water on one of three magnificent daily harbor cruises (游船). You can also travel free on regular Sydney Buses, Sydney Ferries or CityRail services (limited area), so you can go to every corner of this beautiful city.
    Imagine browsing at Darling Harbour, tasting the famous seafood at Watsons Bay or enjoying the city lights on an evening ferry cruise. The possibilities and plans are endless with a SydneyPass. Wherever you decide to go, remember that bookings are not required on any of our services so tickets are treated on a first in, first seated basis.
    SydneyPasses are available for 3, 5 or 7 days for use over a 7-calendar-day period. With a 3 or 5-day pass you choose on which days out of the 7 you want to use it. All SydneyPasses include a free Airport Express inward trip before starting your 3, 5 or 7 days, and the return trip is valid for 2 months from the first day your ticket was used.
    SydneyPass Fares



    Adult

    Child*

    Family**

    3-day ticket

    $90

    $45

    $225

    5-day ticket

    $120

    $60

    $300

    7-day ticket

    $140

    $70

    $350

     
    *A child is defined as anyone from the ages of 4 years to under 16 years. Children under 4 years travel free.
    **A family is defined as 2 adults and any number of children from 4 to under 16 years of age from the same family.
    1. A SydneyPass doesn’t offer unlimited rides on ________.
    A. the Explorer Buses                         B. the harbor cruises
    C. regular Sydney Buses                       D. CityRail services
    2. With a SydneyPass, a traveller can ________.
    A. save fares from and to the airport
    B. take the Sydney Explorer to beaches
    C. enjoy the famous seafood for free
    D. reserve seats easily in a restaurant
    3. If 5-day tickets were to be recommended to a mother who travelled with her colleague and her children, aged 3, 6 and 10, what would the lowest cost be?
    A. $225.               B. $300.               C. $360.               D. $420.
    【答案】1. D    2. A    3. C
    【解析】
    试题分析:文章介绍了如何使用悉尼公交的一种乘车证。SydneyPass提供3,5,7天不等的悉尼的海港城市,海湾和海滩等地旅游路线。
    【1题详解】
    D细节推理题。根据第二段最后一句CityRail services (limited area), so you can go to every corner of this beautiful city可判断,故选D.
    【2题详解】
    A细节推理题。根据All SydneyPasses include a free Airport Express inward trip可知有乘车卡可以节省来往机场的费用,故选A.
    【3题详解】
    C推理判断题。根据图表和下面的说明可知:Children under 4 years travel free,说明三岁的孩子免费,所以两个成年人是240元加上两个小孩120元,共360元。故选C.
    考点:考查广告类短文阅读。
    【名师点睛】
    做好细节理解题的几点建议:
    细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的题。但高考所占的比例大,应特别引起注意。事实和细节题的命题特点是:对文章或某一段落中的一些特定细节或文章重要事实的理解,一般包括直接理解题和语义转化题。直接理解题能在原文直接找到答案,而语义转化题则需要将题目信息与原文信息加工或整理后才能得出结论。
    做细节理解题具体方法与步骤如下:
    略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨;
    按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词。如for example, first, second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实;
    将自己精力放在寻找你所需要的细节上。快速通篇跳读,全文扫视,找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。如第21小题根据第二段最后一句CityRail services (limited area), so you can go to every corner of this beautiful city可判断,故选D. 第22小题根据All SydneyPasses include a free Airport Express inward trip可知有乘车卡可以节省来往机场的费用,故选A.
  • 暂时没有相关评论
  • 请先登录网站关闭

      忘记密码  新用户注册